Apparaten en accessoires
Hainanese kiprijst
Voorbereiding. 10min
Totaal 1u. 20min
5 porties
Ingrediënten
Gember-knoflooksaus
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)20 g
-
lente-uien wit en groen gedeelte, in plakjes gesneden25 g
-
olie50 g
-
zout¼ tl
Verse chilisaus
-
verse chilipepers (± 40 g), in stukken3
-
teentjes knoflook2
-
verse gember in plakjes (2 mm)15 g
-
rijstazijn15 g
-
vers geperst citroensap10 g
-
geroosterde sesamolie10 g
-
lichte sojasaus20 g
-
suiker¼ - ½ tl
-
zout2 - 3 snuifjes
Hainanese kiprijst
-
jasmijnrijst300 g
-
kippendijen, met vel600 - 800 g
-
verse gember in stukken20 g
-
lente-uien80 g
-
water of tot max. capaciteit, en iets meer om te dekken en het ijsbad1200 - 1300 g
-
ijsblokje voor ijsbad
-
teentjes knoflook2
-
olie20 g
-
½ kippenbouillonblokje (voor 0,5 l)kippenbouillonpasta½ - 1 tl
-
zout1 tl
-
lente-ui witte en groene delen, gehakt1 el
-
lichte sojasaus en iets meer om te bestrijken2 - 3 el
-
geroosterde sesamolie1 tl
-
sesamzaad1 - 2 snuifjes
-
komkommer schoongemaakt, ongeschild, in plakjes gesneden, om op te dienen
-
gebakken ui, kant en klaar (optioneel) om te bestrooien
Moeilijkheidsgraad
gemiddeld
Voeding per 1 portie
Natrium
1112.7 mg
Eiwitten
26.2 g
Calorieën
2781.6 kJ /
664.8 kcal
Vetten
36.8 g
Vezels
2.1 g
Verzadigd vet
6.8 g
Koolhydraten
56.3 g
Vindt u het leuk wat u ziet?
Dit recept en meer dan 100 000 andere wachten op jou!
Gratis aanmelden Meer informatieOok te zien in
Chinese keuken
10 recepten
Benelux
Benelux
Misschien vind je het ook leuk...
Gebakken Matcha-Havermoutpap
Keine Bewertungen
Green Godess Salade
20 Min
Glutenvrije gevulde pepers
Keine Bewertungen
Gekruide lamstaart
40 Min
Champignon en spinazie lasagne
Keine Bewertungen
Bloemkool korma
2 Std. 20 Min
Szechuanrijst met gehaktvlees en chili-olie
1 Std. 5 Min
Risotto met rode biet en citroengras en met sous-vide kabeljauw
2 Std. 10 Min
Beef laab
1 Std. 5 Min
Wraps met jalapeño, kip en sla
30 Min
Curryworst en linzen
1 Std.
Geroosterde Bloemkoolsteaks met Salsa en Puree
1 Std.